Loco Leffe strikes again!

Se där jag... Det blev en favorit i repris serverat med ett glas Chablis. Trevlig midsommar!


Wok


Jul/midsommar.

Så här runt midsommar brukar jag alltid göra årets jul-köttbullar.
Då får man en liten känsla av jul på midsommar och en liten känsla av midsommar på julafton.

osäker.......

på om mina Carnitas var godast igår eller idag. Det vore en skam om ni inte testar att tillaga denna maträtten
någon gång.

Nu även på tuben!!

Ikväll tar vi turen till Mexico med ett videoinlägg om hur man lagar Carnitas.
Så kopiera youtube-länken, fram med popcorna och skriv upp det ni behöver för morgondagens middag.
http://www.youtube.com/watch?v=FMywT4IyREs&feature=youtu.be

Redo för midsommar.

Snart är midsommar här och jag har förberett snapsen. Den ena har jag kryddat med kummin, fänkål och anis som en traditionell akvavit och den andra med citron och dill.


Frank Rules!

 

Igår var det äntligen dags att äta på Frank. Förväntningarna var skyhöga och vi blev inte besvikna.

På restaurangen har man två val. Antingen beställer man från en meny som vanligt eller så tar man Frank Rules, som vi gjorde.

Frank Rules består av två förrätter, en varmrätt och dessert. Det man får välja är kött eller fisk till varmrätten, resten bestämmer kocken.

Vi beställde även ett vinpaket vilket innebar olika viner till alla rätterna. Vi var fyra stycken i sällskapet varav tre tog kött och en fisk. Eftersom vi fick olika rätter

så recenserar jag bara de rätter jag fick. Först ut var ugnsbakat sidfläsk med gotlandssparris, tryffelsmör och riven parmesan. Fläsket hade bakats i 80 grader i 8 timmar, och det var

absolut det godaste fläsk jag har ätit. Mört och perfekt sälta och det passade utmärkt till sparrisen och tryffeln. Till det serverades ett vitt rödvin från Usa gjort på 13 olika druvor, tror det hette Evolution.

 

 

Förrätt ett: +++++

 

 

 

Förrätt två bestod av bläckfisk och gambas tillsammans med tomatvinegrätt, koriander och aioli. Så. Jävla. Gott. Vin till det var något mousserande också från Usa.

 

 

Förrätt två: +++++

 

Huvudrätten var stekt oxrygg med sikromssmör, rödvinssky, bönor och dillstrips. I glaset serverades ett tungt rödvin från Spanien gjord på garanchadruvan. Den bästa köttbit jag någonsin har ätit och tillsammans

med alla tillbehör och vinet var hela rätten en fantastisk smakupplevelse!

 

 

Huvudrätt: +++++

 

Efter att vi vilat magen en stund kom desserten in. Chokladbrownie med kaffeglass, hallon, italiensk maräng och fudgebitar. Vin till efterrätten var ett moscatelvin från Portugal.

En mycket god dessert, det som inte var toppklass var vinet som hade en väldig konstig smak. Det drog ner betyget lite.

 

 

Dessert: ++++

 

Personalen på Frank var supertrevlig och berättade i detalj om varje maträtt, hur den tillagades, vart ingredienserna kom ifrån och varför de hade valt vinerna till och även info om dem. Jag har säkert glömt nämna någon ingrediens då det var mycket info att komma ihåg och det var svårt att hänga med när det serveras alkholhaltiga drycker hela kvällen. Alla i sällskapet var lyriska över mat och personal och var överrens om att smakar det så kostar det, och det var värt vart enda öre!

 

i det stora hela var menyn på Frank det bästa jag har ätit!


RSS 2.0