Hommage till Leif
Receptet till kvällens rätt kommer ifrån Leif Mannerströms kokbok Husmanskonst. Tror den här rätten serveras eller har serverats på hans krog Kometen i Götlaborg. Det som serverades var friterad rödspätta med skagenröra och klyftpotatis. Nu har jag nyss ätit klart och det jag kan säga är: Så. Jävla. Gott!!! Så här gör du:
Marinera rödspättorna i saften från en citron, persilja och worcestershiresås. Lägg dom i en påse i kylen i nån timme innan dom ska friteras.
Skala räkor och hacka dom grovt om dom är stora. Sen finhackar du rödlök och gräslök och blandar med majonäs, gräddfil, riven pepparrot, saften från en citron, lite worcestershiresås, salt och peppar.
Panera i mjöl, ägg och ströbröd. Fritera.
Servera med strips eller kokt potatis. Jag valde ett alternativ mitt i mellan, nämligen klyftpotatis. Det fungerade utmärkt!
Smaklig spis!
Det där måste jag testa. Såg väldigt gott ut.
Oj Oj det där får du gärna bjuda mig på ..mums!!!!