Köttbullar

Det här inlägget riktar sig mot de som läser denna blogg och som köper köttbullar från frysdisken i affären. Sluta upp med det och börja rulla själv! Köpta köttbullar smakar helt ok, det funkar i nödfall, men hemrullade smakar GOTT! Och det bästa är att det är hur enkelt som helst att göra. Jag brukar slå upp sidan 149 i Bibeln (Svensk Husmanskost av Tore Wretman) och sen är det bara att köra. Det du behöver är:

 

 

 

400 g köttfärs (i Tores recept; kalv, ox och fläskfärs. Jag kör bara nötfärs.)

2 dl vispgrädde

1 dl ströbröd

1 ägg

1/2 gul lök.

Salt

Vitpeppar






Finhacka löken och stek den i smör. Ställ åt sidan.

Blanda grädde och ströbröd. Låt det dra ett tag så att ströbrödet suger upp grädden.

Blanda ihop gräddblandningen, löken och köttfärsen i en bunke med ett ägg och blanda väl. Salta och peppra.

Rulla bollarna i valfri storlek och stek!

 

 

 

 

 

 

 

Ät och njut!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0