Köttbullar
Det här inlägget riktar sig mot de som läser denna blogg och som köper köttbullar från frysdisken i affären. Sluta upp med det och börja rulla själv! Köpta köttbullar smakar helt ok, det funkar i nödfall, men hemrullade smakar GOTT! Och det bästa är att det är hur enkelt som helst att göra. Jag brukar slå upp sidan 149 i Bibeln (Svensk Husmanskost av Tore Wretman) och sen är det bara att köra. Det du behöver är:
400 g köttfärs (i Tores recept; kalv, ox och fläskfärs. Jag kör bara nötfärs.)
2 dl vispgrädde
1 dl ströbröd
1 ägg
1/2 gul lök.
Salt
Vitpeppar
Finhacka löken och stek den i smör. Ställ åt sidan.
Blanda grädde och ströbröd. Låt det dra ett tag så att ströbrödet suger upp grädden.
Blanda ihop gräddblandningen, löken och köttfärsen i en bunke med ett ägg och blanda väl. Salta och peppra.
Rulla bollarna i valfri storlek och stek!
Ät och njut!