Gärdsgårdsgrytan...

Jo som skrivet så försökte jag igår att komma på en egen maträtt.
Eller komma på en egen maträtt är väll kanske inte korrekt, jag rörde ihop nånting jag trodde skulle bli gott utan påverkan från en bok eller tv-program..hur som helst detta är vad jag gjorde.
Gärdsgårdsgryta...
Fläskkarre som jag tärnade o stekte lite snabbt.
Kokade upp 1 liter vatten med 3 st buljongtärningar.
När vattnet kokat fördigt hällde jag i skivade morötter.
När morötterna börjat mjukna så hällde jag i köttet och lök och lät det stå o puttra ett tag.
I med ett par klick tomatpure och grädde, smaka av med salt och peppar chili o paprika krydda.
Mycket god smak men ska testa lite andra grejjer o stoppa i nästa gång.
Blomkålsmos.
1 st blomkål som "hackas" upp o kokas i lättsaltat vatten.
Sedan mixtrade jag den och hade i Philadelfia ost med gräslök, lite grädde och en ask persilja.
Smaka av med salt och peppar.
Het ok, men här finns det något som fattas. Vet inte riktigt vad det är med blomkålsmos för det är väldigt gott
men det är åndä något som fattas när man äter det...kanske att det är för nyttigt helt enkelt.
Jaja det var det jag gjorde igår iallafall, och är övertygad om att fler har gjort något liknande tidigare.
Men dett är en rätt som inte är färdig och jag ska hitta den felande länken som tillslut gör detta till en ny
maträtt som kommer vara med i någon svensk husmanskost bok framöver...
Nu blir det moussaka..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0